Ministrul afacerilor interne, Dragoş Tudorache, la Viena pentru a prezenta ce face România în gestionarea fenomenului migraţiei. FOTO

Autor: Departamentul Social Postat la 25 septembrie 2016 89 afişări

Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache, a participat la Viena, la reuniunea internaţională ”Migraţia de-a lungul rutei balcanice”, unde a prezentat contribuţia pe care ţara noastră a avut-o la nivel european în gestionarea fenomenului migraţiei, potrivit MAI.

"Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache a participat sâmbătă, 24 septembrie 2016, la Viena, la reuniunea internaţională ”Migraţia de-a lungul rutei balcanice”, ocazie cu care a reiterat angajamentul României de a susţine eforturile europene de gestionare a crizei migraţiei. Ministrul afacerilor interne a prezentat contribuţia pe care ţara noastră a avut-o la nivel european în gestionarea fenomenului migraţiei şi sprijinirea ţărilor afectate de acest fenomen. Oficialul MAI a subliniat faptul că România are una dintre cele mai importante contribuţii, cu resurse umane şi logistice, în cadrul acţiunilor FRONTEX şi BESA", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne, remis duminică MEDIAFAX.

Ministerul de Interne transmite că, în ceea ce priveşte misiunile FRONTEX, România este al doilea mare contributor după Germania, la acestea în 2016, participând 365 poliţişti de frontieră români. Totodată, începând cu această lună şi până la sfârşitul anului, 14 poliţişti de frontieră iau parte la operaţiunea comună de sprijin a autorităţilor bulgare prin suplimentarea de către statele UE a resurselor detaşate la frontierele terestre ale Bulgariei cu Turcia şi Serbia.

"În prezent, România are cea mai solidă contribuţie la misiunile desfăşurate de FRONTEX în Bulgaria. Astfel, toţi cei 10 poliţişti de frontieră detaşaţi de Agenţia europeană la frontiera româno-bulgară sunt români, iar la frontiera Bulgariei cu Turcia, dintre cei 68 de poliţişti detaşaţi, 21 sunt români", potrivit documentului citat.

În cadrul reuniunii de la Viena, ministrul de Interne român a avut o întâlnire bilaterală cu omologul sârb Nebojsa Stefanović şi a discutat cu comisarul european pe probleme de Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, atât despre fenomenul migraţiei, cât şi despre problematica vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INTERNE,
MIGRAŢIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.