Ministru francez: Insolvenţa Greciei nu este o ipoteză de lucru

Postat la 20 septembrie 2011 15 afişări

Intrarea Greciei în încetare de plăţi nu reprezintă o ipoteză de lucru în zona euro, chiar dacă unele ţări evocă o astfel de posibilitate, a declarat ministrul francez de finanţe, Francois Baroin.

"Nu este o ipoteză de lucru, insolvenţa nu face parte din strategia noastră", a insistat Baroin, participant la o reuniune cu omologi africani organizată la Paris. El a arătat că strategia este activarea acordului liderilor zonei euro din 21 iulie, privind un al doilea program de finanţare pentru Grecia şi extinderea rolului Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară. "Aceasta este poziţia Franţei şi, înainte de a reflecta, ca unele ţări, la o altă strategie, trebuie să punem în practică acest acord", a explicat ministrul. Grecia ştie ce trebuie să facă, guvernul elen ştie care îi sunt obligaţiile, sarcinile, responsabilităţile faţă de creditori, a spus Baroin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
economie,
franta,
default,
financiar
/actualitate/ministru-francez-insolventa-greciei-nu-este-o-ipoteza-de-lucru-8774509
8774509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.