Ministru Dialog Social: La Metrorex nu poate fi vorba de un conflict de muncă. Contractul colectiv de muncă nu a fost încălcat

Postat la 12 iunie 2014 32 afişări

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, spune că la Metrorex nu poate fi vorba de un conflict de muncă, aşa cum este acesta definit de cadrul legal, pentru că angajaţii companiei sunt sub aplicabilitatea unui contract colectiv de muncă care nu a fost încălcat.

Ministru Dialog Social: La Metrorex nu poate fi vorba de un conflict de muncă. Contractul colectiv de muncă nu a fost încălcat

 Ministrul delegat Aurelia Cristea solicită liderilor din sindicatul Metrorex să respecte prevederile legale aflate în vigoare şi care reglementează posibilitatea de creştere a salariilor în companiile de stat.

"În acest moment, societatea Metrorex nu îndeplineşte criteriile de profitabilitate şi productivitate care să permită posibilitatea legală de creştere a salariilor, fapt confirmat în luna mai şi de către Ministerul Finanţelor Publice. Angajaţii companiei sunt în acest moment sub aplicabilitatea unui contract colectiv de muncă, şi acesta nu este încălcat. Ceea ce înseamnă că nu avem, de fapt, un conflict de muncă", arată joi ministrul delegat, într-un comunicat de presă.

Aurelia Cristea a explicat că Metrorex funcţionează în pierdere, în timp ce una dintre cerinţele legale necesare pentru creşterea salariilor este tocmai profitabilitatea companiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministru-dialog-social-la-metrorex-nu-poate-fi-vorba-de-un-conflict-de-munca-contractul-colectiv-de-munca-nu-a-fost-incalcat-12743797
12743797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.