Ministerul Mediului: 2018 a fost al treilea cel mai călduros an din 1901 până în prezent

Postat la 14 ianuarie 2019 51 afişări

În România, media anuală a temperaturii aerului în anul 2018 a fost de 11,57°C, fiind a treia cea mai mare valoare din anul 1901 până în prezent, conform înregistrărilor de la staţiile meteorologice cu şir lung de observaţii ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie, anunţă Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului: 2018 a fost al treilea cel mai călduros an din 1901 până în prezent

Temperatura medie a aerului din anul 2018 depăşeşte cu 1,35°C norma climatologică în vigoare – media multianuală din perioada 1981-2010.

”După cum ne-am aşteptat, iată că anul 2018 urcă direct pe podiumul clasamentului celor mai călduroşi ani din istorie. Avem, deci, o nouă dovadă care ne arată că schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări cu care se confruntă omenirea. În acelaşi timp, devine tot mai clar că trebuie să ne străduim să realizăm echilibrul între nevoile comunităţilor şi nevoia de a trăi pe o planetă sănătoasă. Aceasta înseamnă implementarea unor măsuri concrete şi eforturi egale în cele două direcţii: atât reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cât şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice”, a declarat viceprim-ministrul şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Mediului, remis MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediu,
minister,
ministerul mediului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.