Ministerul Finanţelor vrea să schimbe boardul CEC Bank din temelii şi începe procesul de recrutare

Postat la 11 august 2016 331 afişări

Ministerul Finanţelor vrea să schimbe boardul CEC Bank din temelii şi începe procesul de recrutare

Ministerul Finanţelor a demarat procedura de achiziţie de servicii de recrutare de personal pentru selectarea celor 9 membri ai Consiliului de Administraţie al CEC Bank S.A. Anunţul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, informează Ziarul Financiar

”Consider că în toate companiile de stat este necesară implementarea guvernanţei corporative pentru a îmbunătăţi calitatea bunurilor şi serviciilor oferite de companiile publice, precum şi pentru creşterea performanţelor financiare. În urma adoptării de către Parlament a Legii nr.111, am ales să începem procedurile pentru selecţia conducerii CEC datorită importanţei pe care o are această instituţie în sistemul bancar. E doar startul, procesul este unul mai amplu ce va continua săptămâna viitoare cu licitaţii şi pentru restul companiilor din subordinea Ministerului”, anunţă ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Contractul, cu durata până la 31.12.2016, are o valoare de 129.600 lei, fără TVA. Suma va fi suportată din bugetul Ministerului Finanţelor.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ. Cerinţele şi condiţiile de participare sunt detaliate în caietul de sarcini.

Potrivit Legii nr. 111/2016, este obligatoriu ca selecţia candidaţilor să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, în cazul întreprinderilor publice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au cifră de afaceri de 7.300.000 de euro şi au cel puţin 50 de angajaţi. CEC Bank S.A. se încadrează în această categorie.

În acest moment, boardul CEC este condus de Radu Graţian Gheţea, care este şi directorul executiv. Conform noilor reglementări ale BNR, preşedintele boardului trebuie să fie o altă persoană decât directorul executiv al băncii.

Cei nouă membri ai boardului CEC sunt:

Radu Gratian Ghetea - presedinte

Andrei Liviu Stamatian - membru

Mihaela Lucica Popa - membru

Gheorghe Carabasan - membru

Ciprian Badea - membru

Mirela Sitoiu - membru

Valentin Mavrodin - membru

Mihai Gogancea Vatasoiu - membru

Magdalena-Luminita Manea - membru

Eugen Dragos Doros - membru

Radu Gheţea, ca preşedinte şi director general, operează prin prelungire de mandat din partea Ministerului Finanţelor acţionarul băncii având în vedere că ministerul nu a reuşit să impună o nouă conducere.

Acum un an, Ministerul Finanţelor, condus de Orlando Teodorovici, a propus o nouă conducere executivă, în frunte cu Enache Jiru, şeful Trezoreriei statului, dar acesta plus ceilalţi nominalizaţi nu şi-au depus dosarele de aprobare la BNR sau s-au retras, cum a fost cazul lui Lucian Anghel, preşedintele Bursei şi CEO-ul BCR Pensii.

Radu Gheţea, ca preşedinte şi director general, are un venit de 21.000 euro pe lună.

În ultimul timp au existat mai multe discuţii legate de numirea unui nou CEO, dar Ministerul Finanţelor preferă ca acesta să fie selectat prin ordonanţa 109, de recrutare publică. 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Proteste în Europa după impunerea de restricţii pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 Proteste în Europa după impunerea de restricţii pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19
Vaccinul anti-coronavirus, o provocare logistică pentru România. Alexandru Rafila: Dozele trebuie administrate în cel mult 17 zile, în centre speciale
MonitorulApararii
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
NEVERENDING STORY
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!” Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
Politicienii români, reacţie după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.