Ministerul Finanţelor vrea să schimbe boardul CEC Bank din temelii şi începe procesul de recrutare

Postat la 11 august 2016 332 afişări

Ministerul Finanţelor vrea să schimbe boardul CEC Bank din temelii şi începe procesul de recrutare

Ministerul Finanţelor a demarat procedura de achiziţie de servicii de recrutare de personal pentru selectarea celor 9 membri ai Consiliului de Administraţie al CEC Bank S.A. Anunţul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, informează Ziarul Financiar

”Consider că în toate companiile de stat este necesară implementarea guvernanţei corporative pentru a îmbunătăţi calitatea bunurilor şi serviciilor oferite de companiile publice, precum şi pentru creşterea performanţelor financiare. În urma adoptării de către Parlament a Legii nr.111, am ales să începem procedurile pentru selecţia conducerii CEC datorită importanţei pe care o are această instituţie în sistemul bancar. E doar startul, procesul este unul mai amplu ce va continua săptămâna viitoare cu licitaţii şi pentru restul companiilor din subordinea Ministerului”, anunţă ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Contractul, cu durata până la 31.12.2016, are o valoare de 129.600 lei, fără TVA. Suma va fi suportată din bugetul Ministerului Finanţelor.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ. Cerinţele şi condiţiile de participare sunt detaliate în caietul de sarcini.

Potrivit Legii nr. 111/2016, este obligatoriu ca selecţia candidaţilor să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, în cazul întreprinderilor publice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au cifră de afaceri de 7.300.000 de euro şi au cel puţin 50 de angajaţi. CEC Bank S.A. se încadrează în această categorie.

În acest moment, boardul CEC este condus de Radu Graţian Gheţea, care este şi directorul executiv. Conform noilor reglementări ale BNR, preşedintele boardului trebuie să fie o altă persoană decât directorul executiv al băncii.

Cei nouă membri ai boardului CEC sunt:

Radu Gratian Ghetea - presedinte

Andrei Liviu Stamatian - membru

Mihaela Lucica Popa - membru

Gheorghe Carabasan - membru

Ciprian Badea - membru

Mirela Sitoiu - membru

Valentin Mavrodin - membru

Mihai Gogancea Vatasoiu - membru

Magdalena-Luminita Manea - membru

Eugen Dragos Doros - membru

Radu Gheţea, ca preşedinte şi director general, operează prin prelungire de mandat din partea Ministerului Finanţelor acţionarul băncii având în vedere că ministerul nu a reuşit să impună o nouă conducere.

Acum un an, Ministerul Finanţelor, condus de Orlando Teodorovici, a propus o nouă conducere executivă, în frunte cu Enache Jiru, şeful Trezoreriei statului, dar acesta plus ceilalţi nominalizaţi nu şi-au depus dosarele de aprobare la BNR sau s-au retras, cum a fost cazul lui Lucian Anghel, preşedintele Bursei şi CEO-ul BCR Pensii.

Radu Gheţea, ca preşedinte şi director general, are un venit de 21.000 euro pe lună.

În ultimul timp au existat mai multe discuţii legate de numirea unui nou CEO, dar Ministerul Finanţelor preferă ca acesta să fie selectat prin ordonanţa 109, de recrutare publică. 

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Florin Cîţu promite salarii mai mari. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.