Ministerul Finanţelor şi Petrom, în topul angajatorilor daţi în judecată de salariaţii din Bucureşti în 2012

Postat la 28 noiembrie 2012 34 afişări

Ministerul Finanţelor se află primul în topul angajatorilor publici care au avut cele mai multe procese cu angajaţii în 2012, având în vedere că 229 de angajaţi care au dat în judecată instituţia au participat la procesele pe litigii de muncă în 2012. În acelaşi timp, grupul petrolier OMV Petrom este angajatorul privat aflat în topul companiilor cu cele mai multe litigii de muncă din Capitală în acest an, potrivit unei cercetări realizate de portalul www.costelgilca.ro, administrat de avocatul specializat în dreptul muncii Costel Gîlcă.

"În anul 2012, s-au desfăşurat 15.059 de procese privind litigiile de muncă în instanţele din Bucureşti, în cadrul cărora părţile au fost 31.097 de angajaţi şi 4.200 de angajatori din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. Dacă obiectul de judecată pentru angajaţii din sectorul public a fost în mare parte cel legat de drepturile băneşti (în special ca urmare a tăierii salariilor bugetare cu 25% în 2010), angajaţii din sectorul privat şi-au dat în judecată angajatorii pentru a contesta deciziile de concediere", a spus avocatul Costel Gîlcă.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
petrom,
justitie,
procese,
angajati
/actualitate/ministerul-finantelor-si-petrom-in-topul-angajatorilor-dati-in-judecata-de-salariatii-din-bucuresti-in-2012-10355616
10355616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.