Ministerul Finanţelor refuză să spună dacă are bani pentru corecţiile financiare ale UE – 800 mil. euro

Autor: Iulian Anghel Postat la 05 aprilie 2013 47 afişări

Ministerul de Finanţe refuză să comenteze ipoteza ca bugetul de stat să suporte în 2013 corecţiile financiare de 800 mil. euro (0,57% din PIB) - dictate de Comisia Europeană pentru cele cinci programe operaţionale care au fost presuspendate anul trecut - cum cere într-un memorandum ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici.

Ministerul Finanţelor refuză să spună dacă are bani pentru corecţiile financiare ale UE – 800 mil. euro

Ministerul de Finanţe refuză să comenteze ipoteza ca bugetul de stat să suporte în 2013 corecţiile financiare de 800 mil. euro (0,57% din PIB) - dictate de Comisia Europeană pentru cele cinci programe operaţionale care au fost presuspendate anul trecut -  cum cere într-un memorandum ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici.

„Aţi văzut dumneavoastră memorandumul? L-aţi văzut pe ordinea de zi (a şedinţei de guvern de miercuri – n.n.)? Daţi-mi voie să nu comentez“, afirmă ministrul bugetului Liviu Voinea. De ce nu comentează ministrul bugetului un document care a fost în discuţia guvernului miercuri şi ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare? Nu are aceşti bani?

Ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici spune că suma – 800 mil. euro corecţia financiară decisă de Comisia Europeană pe programele operaţionale pentru perioada 2009-2011 (deci nu din vina actualului guvern) - sunt prevăzute în bugetul pe 2013.

Totuşi, în legea bugetului nu există un capitol dedicat situaţiilor în care bugetul de stat trebuie să suporte corecţii financiare în urma cheltuirii deficitare a fondurilor UE. La capitolul VIII sunt prevăzute cheltuielile cu proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare (finanţare naţională, finan­ţare UE, cheltuieli neeligibile), dar nimic despre situaţia de mai sus.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-finantelor-refuza-sa-spuna-daca-are-bani-pentru-corectiile-financiare-ale-ue-800-mil-euro-10714561
10714561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.