Ministerul chinez de Externe: Washington şi Beijing discută în mod corespunzător în privinţa reţinerii dronei americane subacvatice capturată în Marea Chinei de Sud

Autor: Olimpia Nicolae Postat la 17 decembrie 2016 147 afişări

Ministerul de Externe al Chinei a comunicat sâmbătă că Washingtonul şi Beijingul se folosesc de intermedierea militară pentru a manevra în mod adecvat capturarea dronei subacavatice de către forţele navale chineze, informează Reuters.

”Este de înţeles că Statele Unite şi China se folosesc de canale militare pentru a discuta despre această problemă în mod corespunzător”, a transmis Ministerul de Externe de la Beijing, fără a oferi mai multe informaţii.

O dronă subacvatică care aparţinea unui vas de cercetare oceanografică a fost capturată de forţele navale chineze. Drona colecta informaţii despre ocean. Vasele de cercetare oceanografice sunt adeseori urmărite, fiind suspectate de spionaj.

Pentagonul a solicitat Chinei returnarea dronei subacvatice, capturate ilegal.

”Apelăm la China în privinţa returnării dispozitivului subacvatic şi supunerii acesteia în faţa tuturor obligaţiilor sale aflate sub incidenţa legilor internaţionale”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, Peter Cook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
SUA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.