ATAC ARMAT în Afganistan: Cinci angajate ale aeroportului din Kandahar au fost ucise

Autor: Olimpia Nicolae Postat la 17 decembrie 2016 108 afişări

Cinci femei, angajate în corpul de gardă al unui aeroport din oraşul afgan Kandahar, au fost ucise de către bărbaţi armaţi neidentificaţi, în timp ce se deplasau spre locul de muncă, au declarat oficiali ai forţelor de securitate, citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit lui Samim Khpulwak, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Kandahar, cele cinci femei s-ar fi ocupat de percheziţionarea persoanelor de sex feminin care călătoreau din aeroportul din Kandahar şi erau angajate ale unei firme private de securitate.

”Doi bărbaţi înarmaţi, aflaţi pe motocicletă au urmărit forgoneta ce le transporta pe cele cinci femei, au deschis focul asupra acestora, ucigându-le atât pe acestea, cât şi pe şoferul autodubei”, a spus Samim.

Atacul armat nu a fost revendicat de nicio grupare teroristă, dar este cunoscut faptul că insurgenţii talibani se opun femeilor care muncesc în afara caselor lor.

Femeile afgane au fost victimele atacurilor cu bombă, crimelor de onoare sau abuzurilor domestice, în ultimii 15 ani de conflicte în timpul insurgenţei conduse de taligani care a dus la deteriorarea securităţii şi creşterea violenţei în majoritatea zonelor din ţară.

În urma acestui atac mortal, ministrul Apărării, Fikri Isik, a postat un mesaj pe Twitter. "Vom lupta împotriva acestora, mobilizându-ne la nivel naţional".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AFGANISTAN,
ATAC,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.