Millennium Bank România va fi pusă în vânzare

Postat la 02 septembrie 2013 52 afişări

Comisia Europeană a avizat planul de restructurare a băncii portugheze BCP, care presupune, printre altele, vânzarea subsidiarei Millennium Bank din România, potrivit presei portugheze, care citează un anunţ al instituţiei de credit.

Millennium Bank România va fi pusă în vânzare

 Anunţul grupului BCP confirmă astfel informaţiile publicate de MEDIAFAX pe 21 august, conform cărora banca portugheză se va retrage din România prin vânzarea subsidiarei Millennium Bank, în urma angajamentelor asumate faţă de Comisia Europeană.

Millennium Bank are o cotă de piaţă de sub 1% în România.

Astfel, BCP trebuie să vândă mai multe active, printre care subsidiara din România şi participaţia pe care o deţine la grupul grec Piraeus Bank, şi să scadă cu 25% cheltuielile cu personalul până la finele anului 2015, raportat la nivelul din 2012, potrivit unui anunţ al băncii portugheze, citat de Jornal de Negocios. O parte din reducerile de costuri au fost deja îndeplinite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/millennium-bank-romania-va-fi-pusa-in-vanzare-11285999
11285999
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.