Millennium Bank aloca 50 mil. euro pentru credite Prima Casa

Postat la 22 iunie 2011 48 afişări

Millennium Bank a inceput sa acorde credite in cadrul noului program guvernamental Prima Casa, pentru care a alocat 50 de milioane de euro, suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in primele trei editii ale programului.

Clientii pot beneficia de credite Prima Casa in euro, cu dobanda variabila, calculata ca suma dintre Euribor la trei luni si marja de 4%. Comisioanele de analiza si de acordare sunt zero, iar costul evaluarii locuintei este suportat de catre banca.

Millennium se alatura astfel BCR, Alpha Bank, CEC si BRD, care au anuntat in ultimele zile ca au inceput sa accepte dosare de credit pentru Prima Casa. Si-au declarat deja interesul si sunt asteptate sa anunte acelasi lucru Banca Transilvania, OTP, UniCredit si Bancpost.

"Clientii nostri s-au aratat interesati de credite Prima Casa, asadar vom fi un jucator activ si in aceasta editie a programului. Continuam eforturile de a le oferi clientilor solutii accesibile de finantare pentru achizitia unei locuinte", a declarat Eliza Erhan, director de dezvoltare pentru produse de retail la Millennium Bank.

Oferta de creditare a Millennium Bank mai include si credite ipotecare cu avans de 10% si marja incepand de la 5%, credite de nevoi personale cu ipoteca a caror suma maxima ajunge pana la 75% din valoarea garantiei si care au marje incepand de la 6%, precum si credite de refinantare.

Banca are in total 74 de unitati in Romania. La sfarsitul anului 2010 avea peste 45.000 de clienti, 731 de angajati si pierderi de 99 de milioane de lei (24 de milioane de euro), in scadere cu 38% fata de anul precedent. Activele totale ale bancii erau de 2,2 miliarde de lei (517 milioane de euro), cu 11% mai mult decat in 2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Millennium,
prima casa,
credite,
dobanda,
euro,
comision
/actualitate/millennium-bank-aloca-50-mil-euro-pentru-credite-prima-casa-8369543
8369543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.