Miliţiile Al-Shebab acuză serviciile de securitate că au utilizat arme chimice în mallul din Nairobi

Postat la 25 septembrie 2013 22 afişări

Miliţiile islamiste somaleze Al-Shebab, aflate la originea atacului armat comis la mallul din Nairobi, acuză forţele de ordine că au utilizat arme chimice în operaţiunea din centrul comercial, Guvernul kenyan respingând acuzaţiile.

Miliţiile Al-Shebab acuză serviciile de securitate că au utilizat arme chimice în mallul din Nairobi

 Organizaţia islamistă Al-Shebab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, susţine că serviciile de securitate kenyane au utilizat gaze extrem de toxice în mallul Westgate, demolând mai multe etaje ale centrului comercial şi îngropând de vii 137 de ostatici.

"Dat fiind că nu au reuşit să învingă mujahedinii în mall, serviciile de securitate au utilizat arme chimice pentru a pune capăt asediului", afirmă organizaţia Al-Shebab într-un comunicat citat de site-ul israelian Ynetnews.

Guvernul de la Nairobi a respins acuzaţiile, explicând că forţele de ordine au verificat fiecare încăpere a centrului comercial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/militiile-al-shebab-acuza-serviciile-de-securitate-ca-au-utilizat-arme-chimice-in-mallul-din-nairobi-11395348
11395348
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.