Mii de persoane au manifestat în faţa Casei Albe împotriva ofensivei în Fâşia Gaza

Autor: Anna Primac Postat la 03 august 2014 36 afişări

Mii de persoane au manifestat sâmbătă, în faţa Casei Albe, la Washington, pentru a susţine Fâşia Gaza, cerând sfârşitul intervenţiei militare israeliene.

Fluturând pancarte prin care îndemnau la "încetarea ajutorului american pentru Israel" sau cereau "sancţionarea Isralului, stat tetorist", manifestanţii au ocupat fără incidente o mare parte a Parcului Lafayette, situat în faţa reşedinţei prezidenţiale.

Pe o pancartă era ilustrată o svastică, o altă pancartă ilustra ghetoul din Varşovia, comparat cu "ghetoul din Gaza".

Un mic grup de evrei ortodocşi, protejaţi de poliţişti, au manifestat în apropiere.

Această manifestaţie propalestiniană este cea mai importantă care a avut loc în faţa Casei Albe de la începutul intervenţiei israeliene împotriva Hamas, soldată cu moartea a 1.600 de palestinieni şi 63 de militari israelieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a decarat sâmbătă că armata israeliană va continua operaţiunile sale împotriva Hamas în Fâşia Gaza "atât timp cât va fi necesar" şi cu "toată forţa de care va fi nevoie".

La rândul său, Hamas a declarat că va continua luptele în Fâşia Gaza până la "atingerea tuturor obiectivelor" sale, potrivit unui purtător de cuvânt al mişcării islamiste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ISRAEL,
FÂŞIA GAZA
/actualitate/mii-de-persoane-au-manifestat-in-fata-casei-albe-impotriva-ofensivei-in-fasia-gaza-13026240
13026240
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.