Mihai Răzvan Ugureanu nu a putut fi audiat la Comisia SIE din lipsă de cvorum

Autor: Ana Maria Lazăr Postat la 30 iunie 2015 73 afişări

Senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe nu a putut fi audiat marţi la Comisia parlamentară pentru controlul SIE din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

Preşedintele Comisiei de control SIE, Mihăiţă Calimente, a declarat că plenul este suveran, iar avizul comisiei este consultativ în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

"Avizul este consultativ, plenul este suveran. Chiar dacă n-ar fi cvorum şi nu se poate ţine şedinţa, în plen se poate cere ca numele domnului Răzvan Ungureanu să fie supus votului", declara Calimente înainte de intrarea în şedinţă.

"De data asta, Comisia de apărare nu a fost convocată de Biroul Permanent, eu nu pot să convoc Comisia de apărare, nu am această calitate, deci rămânem numai la nivelul Comisiei SIE. Procedural corect, este Comisia SIE să-şi dea avizul", spunea preşedintele Comisiei SIE.

Plenul reunit al Parlamentului, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE este convocat pentru ora 17.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MRU,
COMISIE,
/actualitate/mihai-razvan-ugureanu-nu-a-putut-fi-audiat-la-comisia-sie-din-lipsa-de-cvorum-14521196
14521196
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.