Mihai Fifor anunţă o OUG prin care funcţiile de conducere din MAI să fie ocupate pe perioadă determinată

Autor: Departamentul Social Postat la 24 august 2019 203 afişări

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunţat, vineri, că săptămâna viitoare va fi prezentată în Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care se doreşte, printre altele, ca funcţiile de conducere din MAI să fie ocupate pe perioadă determinată.

"Săptămâna viitoare, o să prezentăm în primă lectură în Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care aşezăm şi regândim în totalitate managementul fiecărui post de conducere din Ministerul Afacerilor Interne. Prin asta schimbăm condiţiile prin care se poate conduce de pildă un inspectorat de poliţie sau se poate avea un post de conducere. Mă refer la principiul unui mandat, unui contract de mandat", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

El a exemplificat că în acest moment un inspector-şef îşi poate păstra funcţia până la pensionare.

"În momentul de faţă, un inspector-şef care a luat un concurs este numit şi ştie că poate rămâne acolo dacă nu se întâmplă lucruri grave în activitatea domniei sale până la pensionare. Sunt lucruri pe care le vom discuta şi le vom analiza împreună cu colegii din sindicate. Le vom pune în dezbatere publică, le vom pune în transparenţă, pentru că vrem să facem o modificare legislativă cât se poate de serioasă şi cât se poate de productivă. Pe mine mă interesează ca atunci când ai căpătat un mandat de patru ani ca şef de structură în MAI, să înţelegi că trebuie să îţi faci datoria şi să te pot evalua în mod corect, transparent şi să pot să ştiu că omul acela are un mandat pe care trebuie să-l ducă la capăt pe criteriile de performanţă pe care şi le-a asumat", a precizat Fifor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MIHAI FIFOR,
OUG,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.