Metrorex dă un contract de până la 440 milioane euro, fără să anunţe. Rus: Nu ştiu, nu mă interesează cui

Autor: Ioan Dornescu Postat la 10 martie 2015 118 afişări

Metrorex a atribuit un contract estimat la 440 milioane euro pentru achiziţia de trenuri, dar nu a anunţat compania selectată, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, afirmă că nu ştie câştigătorul şi că nici nu îl interesează participanţii la procedurile de achiziţie organizate în minister.

"Nu mă interesează niciun fel de participant la nicio licitaţie în minister. Mă interesează ca fiecare companie să respecte legea, criteriile (...) În rest, cine câştigă, e problema competiţiei interne, eu nu ştiu nici câştigătorul, nici dacă-s înalţi, nici dacă-s graşi, nici dacă-s slabi", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă, întrebat cine este câştigătorul acestui contract.

Metrorex anunţa în decembrie că amână până cel târziu în luna martie desemnarea câştigătorului contractului de achiziţie a maxim 51 de trenuri de metrou la magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, contract estimat la 440 milioane euro cu TVA pentru care concurau cinci companii, din cauza "complexităţii ofertelor".

Pentru acest contract, Metrorex a primit oferte din partea Alstom (Franţa), CAF (Spania), CSR (China), Pesa (Polonia) şi Astra Vagoane (România).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
METROREX,
LICITAŢIE,
/actualitate/metrorex-da-un-contract-de-pana-la-440-milioane-euro-fara-sa-anunte-rus-nu-stiu-nu-ma-intereseaza-cui-13962831
13962831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.