METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la 18 august

Postat la 10 august 2013 229 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 18 august.

METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la 18 august

BANAT

Un uşor proces de răcire va determina scăderea mediilor termice diurne, astfel încât pe parcursul săptămânii acestea se vor menţine la valori de 31-32 de grade. Minimele nocturne vor scădea în mod similar, pentru ca în ultimele zile să atingă, în medie, 16 grade. Vor fi ploi pe arii restrânse, în general slabe cantitativ.

CRIŞANA

Regimul termic va marca o scădere treptată, spre medii diurne de 30-31 de grade şi, respectiv, nocturne de 16-17 grade în intervalul 12-18 august. Averse însoţite de descărcări electrice se vor semnala pe arii mai extinse pe 13, 14 şi 15 august.

TRANSILVANIA

Până la 13 august valorile termice vor scădea uşor faţă de perioada precedentă, iar ulterior, până la sfârşitul intervalului, regimul termic mediu se va menţine relativ constant, în jurul a 28-29 de grade ziua şi 12-13 grade noaptea. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va creşte, dar numai izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

Temperatura va marca o scădere, atingând pe 12-13 august medii ale valorilor maxime de aproximativ 29 de grade şi minime de 15 grade, pentru ca apoi să se menţină la aceste valori normale climatologic pentru prima jumătate a lunii august. Averse de ploaie însoţite de descărcări electrice se vor semnala în intervalul 13-15 august.

MOLDOVA

Până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul temperaturii aerului se va menţine relativ constant la valori de 29-30 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Minimele nocturne vor scădea uşor, până la 16 grade în ultimele zile. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va creşte, însă ploile vor fi în general nesemnificative cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse.

DOBROGEA

Temperaturile maxime se vor menţine relativ constante, în jurul valorii de 30 de grade, până la sfârşitul intervalului de prognoză. Mediile minimelor nocturne vor fi de aproximativ 19 grade în cea mai mare parte a perioadei de prognoză. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor scădea spre 32 de grade pe 12 august, iar ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, se vor menţine la această valoare. Temperaturile minime vor avea valori medii de 17-19 grade pe tot parcursul intervalului prognoză. Va exista probabilitatea apariţiei unor ploi slabe cantitativ.

OLTENIA

Săptămâna va începe cu medii ale valorilor termice diurne în jur de 32 de grade, urmând ca regimul termic diurn să se menţină constant la valori apropiate de cele normale pentru prima jumătate a lunii august. Temperaturile minime nocturne vor fi, în medie, de 17-19 grade pe tot parcursul intervalului. Va exista o probabilitate redusă pentru averse slabe, cu precădere între 13 şi 15 august.

LA MUNTE

De la valori medii ale temperaturilor maxime diurne de 14 grade dimineaţa şi 25 de grade la amiază, ulterior regimul termic va scădea uşor şi treptat, spre medii diurne de 20 de grade şi nocturne de 11 grade la sfârşitul intervalului de prognoză. După 10 august creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-toate-regiunile-tarii-pana-la-18-august-11239310
11239310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.