METEO. Prognoza vremii până la finele săptămânii viitoare

Postat la 16 august 2014 231 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 24 august.

METEO. Prognoza vremii până la finele săptămânii viitoare

BANAT

Iniţial, temperatura aerului va fi scădere treptată, astfel că în 17 august media maximelor va fi de 24-25 de grade. După data de 18 august, vremea se va încălzi din nou, dar maximele termice nu vor mai depăşi 26-27 de grade. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, cu o stabilizare în jurul a 14 grade. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse după data de 18 august.

CRIŞANA

Maximele vor creşte de la o zi la alta, dar nu vor mai depăşi pragul de 27 de grade până spre sfârşitul intervalului de prognoză. Valorile nocturne vor avea o tendinţă asemănătoare, coborând spre valori de 11-12 grade în 17 august. Manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor avea o probabilitate de apariţie mai mare până la 17 august, când local vor fi averse care pot fi şi importante cantitativ. Ploi de scurtă durată şi în general slabe vor mai fi şi în celelalte zile, începând cu data de 18 august.

TRANSILVANIA

Începând cu data de 17 august, valorile termice vor oscila între 23 şi 26 de grade şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă din an. În ceea ce priveşte distribuţia temperaturilor nocturne, ele vor urma în mare parte aceeaşi regulă. Astfel, de la valori de 16-17 grade, temperatura va scădea până la valori în jurul a 11 grade în 18-20 august. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare până la 18 august.

MARAMUREŞ

Temperatura aerului va fi în scădere până spre valori de 22-23 de grade. Deşi temperaturile maxime vor oscila de la o zi la alta, nu vor mai depăşi până spre sfârşitul intervalului de prognoză valori de 25-26 de grade. Valorile termice nocturne vor avea variaţii între 11 şi 19 grade. Averse, izolat importante cantitativ, vor fi mai ales până la 18 august, dar şi spre sfârşitul intervalului de prognoză.

MOLDOVA

Temperatura aerului va fi în scădere, ce se va observa cu precădere în jurul datei de 17 august, când vor fi în jur de 24 de grade. Minimele termice vor ajunge spre sfârşitul acestei săptămâni la valori de 13-15 grade. În următoarea săptămână, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Spre finalul intervalului de prognoză vor fi maxime de 26-28 de grade şi minime de 14-16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată până la 18 august.

DOBROGEA

Până la 18 august, temperatura aerului va fi în scădere, maximele vor atinge cel mult 27-28 de grade, iar minimele 16-17 grade. Variaţiile ulterioare, până la sfârşitul intervalului, vor fi nesemnificative. Probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi mai mare până la 20 august.

MUNTENIA

Până la 19 august, temperatura aerului va fi în scădere şi se vor atinge, în medie, maxime de 26-27 de grade şi minime de 14-15 grade. Pentru restul intervalului, va fi o tendinţă de uşoară creştere a valorilor termice, variaţiile fiind nesemnificative. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată până la 18 august, când ploile pot fi importante cantitativ.

OLTENIA

Până la 18 august, vremea se va răcori, astfel că media maximelor va coborî până spre 24-25 de grade, iar cea a minimelor până în jur de 13 grade. Temperatura aerului va creşte din nou, uşor şi treptat, după data de 18 august, până la valori medii de 27-28 de grade şi minime de 15-16 grade, iar în ultimele zile ale intervalului este posibilă din nou o scădere uşoară a temperaturilor. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice işi vor face apariţia cu probabilitate mai mare până la 18 august, dar şi spre sfârşitul intervalului.

LA MUNTE

Până la 18 august, vremea se va răci şi iar maximele vor coborî până spre 14 grade. După 19 august, temperatura aerului va creşte uşor şi treptat până la valori medii diurne de 19-20 de grade. Valorile minime vor avea aproximativ aceeaşi evoluţie; în intervalele calde mediile nocturne vor atinge 14-15 grade, iar în cele reci 6-7 grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai pronunţată până la 18 august, când sunt de aşteptat şi averse importante cantitativ.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pana-la-finele-saptamanii-viitoare-13101262
13101262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.