METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la sfârşitul lunii iulie

Postat la 20 iulie 2013 301 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 28 iulie.

METEO. Prognoza vremii în toată ţara până la sfârşitul lunii iulie

BANAT

De la valori maxime apropiate de normalul perioadei, în jur de 30 de grade Celsius, în data de 20 iulie va debuta un nou proces de răcire a vremii. Valorile de temperatură vor avea mici variaţii, urmând ca din 25 iulie temperaturile să crească din nou şi să se apropie de mediile climatologice ale perioadei. O evoluţie asemănătoare vor avea şi valorile termice nocturne. Începând din data de 20 iulie, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala în fiecare zi şi vor fi posibile intervale în care ploile să fie mai însemnate cantitativ.

CRIŞANA

Mediile temperaturilor maxime vor fi iniţial cuprinse între 27 şi 29 de grade Celsius, valori apropiate de normalul perioadei. Din 21 iulie valorile termice vor scădea uşor, până la medii de 25 de grade, iar din 25 iulie vremea se va încălzi din nou, uşor şi treptat, maximele termice urmând a se situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius. Evoluţia regimului termic nocturn va fi similară. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va rămâne ridicată în fiecare zi, iar în 20 - 21 iulie, respectiv 23 - 24 iulie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

De la valori termice medii de 27 de grade în 20 iulie, vremea se răceşte ulterior cu aproximativ 3 grade şi un nou proces de încălzire va debuta în data de 25 iulie. Până pe 21 iulie mediile temperaturilor minime vor avea mici variaţii, iar din data de 22 iulie vor marca o scădere cu aproximativ 2 grade. Din 26 iulie se va resimţi o tendinţă de creştere uşoară a minimelor. Fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala local şi temporar, fiind posibile cantităţi de apă mai însemnate în jurul date de 21 iulie.

MARAMUREŞ

Începând din 20 iulie temperatura va scădea, astfel încât vremea va deveni răcoroasă, cu valori diurne de 22 - 24 de grade şi minime medii în jur de 12 grade. După data de 25 iulie, temperatura va creşte din nou, la valori termice diurne de 27 - 28 de grade şi minime de 14 - 15 grade. Instabilitatea atmosferică se va accentua şi temporar se vor semnala averse, posibil însemnate cantitativ.

MOLDOVA

De la maxime normale pentru a doua decadă a lunii iulie, de 27 - 28 de grade în 20 iulie, tendinţa după data de 21 iulie va fi de scădere a temperaturilor maxime spre medii în jurul valorii de 24 de grade. Din 25 iulie maximele vor creşte spre 27 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 14 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în perioada 23 - 25 iulie. În intervalul 20 - 24 iulie probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

DOBROGEA

Temperaturile medii maxime vor fi cuprinse între 26 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 20 iulie şi în perioada 25 - 28 iulie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 17 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori la sfârşitul perioadei de prognoză şi cele mai scăzute în jurul datei de 24 iulie. Ploi slabe, de scurtă durată, vor fi posibil în zilele de 23 şi 24 iulie. În restul perioadei probabilitatea de averse va fi redusă.

MUNTENIA

De la maxime de 30 de grade în data de 20 iulie, în intervalul 21 - 24 iulie este posibilă o scădere a temperaturilor, în medie de 3 grade. După data de 25 iulie tendinţa de încălzire va determina creşterea temperaturilor spre medii ale maximelor de 30 - 31 de grade la sfârşitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, tendinţa fiind de uşoară scădere la începutul săptămânii. Manifestări ale instabilităţii atmosferice sunt probabile în intervalul 21 - 24 iulie.

OLTENIA

Tendinţa temperaturilor pentru perioada 21 - 24 iulie va fi de scădere până spre o medie de 26 de grade, apoi vor creşte spre maxime de 30 - 31 de grade, la sfârşitul perioadei de prognoză, când vremea va deveni călduroasă. Mediile temperaturilor minime vor scădea uşor, de la valori iniţiale de 17 grade, iar spre sfârşitul săptămânii vor creşte din nou. Averse locale se vor semnala în perioada 21 - 24 iulie. În restul intervalului, doar izolat şi trecător va ploua slab.

LA MUNTE

De la valori ale temperaturilor maxime de 18 - 20 de grade şi minime nocturne de 11 - 12 grade, este posibilă o răcorire de scurtă durată după data de 21 iulie, iar începând cu 25 iulie temperatura va fi în creştere, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius şi minime de 10 - 11 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în perioada 21 - 24 iulie, când sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate. În restul zilelor, aversele se vor semnala pe arii restrânse.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-toata-tara-pana-la-sfarsitul-lunii-iulie-11134722
11134722
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Cine sunt cei mai mari proprietari de terenuri Agricole din România

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.