METEO. Prognoza pe regiuni pentru următoarea săptămână

Postat la 15 iunie 2013 200 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării până la 23 iunie.

METEO. Prognoza pe regiuni pentru următoarea săptămână

BANAT

Începutul săptămânii va fi caracterizat de valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 28 de grade, o vreme caldă pentru mijlocul lunii iunie. Începând din 18 iunie temperaturile maxime pierd câteva grade, urmând să ajungă la o medie de 26 de grade pe 23 iunie, în timp ce minimele nocturne rămân la valori de 15 grade, în medie. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA

Regimul termic mediu diurn va fi în jur de 28 de grade pe 17 iunie. Ulterior, vremea se mai răceşte cu aproximativ 3 grade până în ultima zi a perioadei de prognoză. Temperaturile nocturne se vor menţine în general constante, situându-se în medie în jurul valorii de 14 grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi iniţial redus, în timp ce după 18 iunie va creşte din nou probabilitatea de precipitaţii.

TRANSILVANIA

Începutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru a doua decadă a lunii iunie, media temperaturilor maxime urmând a fi de 27 de grade. Până pe 23 iunie însă, regimul termic diurn va scădea cu aproximativ 3 grade, in timp ce minimele nocturne nu vor avea în general oscilaţii pe tot parcursul perioadei de prognoză, situându-se în jurul unei medii de 12 grade. Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia în fiecare zi, dar vor fi mai frecvente şi la cote ridicate după data de 18 iunie.

MARAMUREŞ

Până la 18 iunie se va resimţi o încălzire treptată a vremii, dar după 19 iunie temperatura scade din nou, ajungând la sfârşitul zilelor de prognoză spre medii ale maximelor de 24-25 de grade. Pe parcursul nopţilor întregului intervalul de prognoză, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, minimele situându-se în jurul unei medii de 13-14 grade. Ploile, prezente mai ales în intervalul 17 – 23 iunie, vor avea caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice.

MOLDOVA

Săptămâna va debuta cu maxime de 27-28 de grade, pentru ca până la sfarşitul acesteia temperatura aerului să mai scadă cu aproximativ 2 grade. Regimul termic mediu nocturn va râmâne relativ constant, urmând a se situa în jurul valorii de 15 grade. Aversele şi descărcările electrice se vor semnala frecvent după 18 iunie, însă este posibil ca ploile să fie mai importante cantitativ numai pe 18 iunie.

DOBROGEA

Maximele diurne vor rămâne în jurul valorii de 28 de grade până la sfârşitul perioadei de prognoză, caracterizând astfel o vreme caldă pentru a doua decadă a lunii iunie. Valorile minimelor nocturne vor fi de 17-18 grade Ploi de scurtă durată îşi mai pot face apariţia trecător pe parcursul săptămânii, cel mai probabil în jurul datei de 18 iunie.

MUNTENIA

Regimul termic mediu diurn se va menţine relativ constant, în jurul valorii de 29 de grade, caracterizând astfel o vreme caldă. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii în jurul unei medii de 15 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice scade semnificativ. Acestea se vor semnala sporadic, cel mai probabil pe 18 şi 21 iunie.

OLTENIA

La începutul săptămânii, temperaturile maxime vor ajunge la medii în jur de 28 de grade. Până pe 23 iunie va urma o perioadă cu un regim termic relativ constant la valorile diurne, ce se vor menţine în jurul a 27-28 de grade Celsius, fiind uşor mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile medii nocturne vor avea uşoare variaţii în jurul valorii de 14-15 grade. Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala trecător şi pe arii restrânse, cu precădere în jurul datei de 18 iunie.

LA MUNTE

Mediile maximelor vor ajunge la începutul săptămânii la o medie de aproximativ 18 grade, în jurul căreia se vor menţine până la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor avea mici fluctuaţii în intervalul 8-10 grade. Averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului se vor semnala pe arii restrâne, mai ales în cursul după-amiezelor, cu o probabilitate mai mare de apariţie după data de 20 iunie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-pe-regiuni-pentru-urmatoarea-saptamana-10971084
10971084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.