METEO. Cum va fi vremea în următoarea săptămână

Postat la 01 iunie 2013 343 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării până la 9 iunie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

METEO. Cum va fi vremea în următoarea săptămână

BANAT

Vremea se va răci, urmând ca până la 3 iunie mediile termice să se situeze în jurul a 20 de grade ziua şi 11 grade noaptea. Ulterior, până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic va marca o creştere uşoară de la o zi la alta, care va conduce, până pe 9 iunie, la valori maxime de 25 de grade şi minime de 14 grade. Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA

Un proces de răcire va determina, până la 3 iunie, temperaturi diurne de 20 de grade, în medie, şi nocturne de 10-11 grade, mai scăzute decât mediile multianuale ale perioadei. Ulterior va avea loc o încălzire uşoară şi treptată, astfel că la sfârşitul perioadei de prognoză vremea va fi normală termic pentru prima decadă a lunii iunie, cu maxime de 24 de grade şi minime de 13 grade. Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice.

TRANSILVANIA

Temperaturile diurne vor creşte uşor de la o zi la alta, spre 21-22 de grade în ultima zi a intervalului. Temperaturile nocturne se vor situa în jurul unei medii de 10 grade în cea mai mare parte a intervalului. Aversele de ploaie şi descărcările electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar caracterul de torenţialitate al ploilor se va manifesta mai ales în jurul datei de 4 iunie.

MARAMUREŞ

În primele zile va avea loc un proces de uşoară răcire, însă după data de 3 iunie regimul termic va marca o creştere treptată până la sfârşitul perioadei de prognoză, când se vor atinge temperaturi diurne de 23 de grade şi nocturne de 12 grade. Ploile, prezente în fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai importante va fi semnificativă în jur de 4 iunie.

MOLDOVA

Regimul termic diurn va marca o scădere spre valori în jur de 20 de grade până la 2 iunie, pentru ca apoi temperaturile să crească uşor de la o zi la alta, în ultimele zile urmând a se înregistra valori maxime de până la 24 de grade. Minimele nocturne vor fi de aproximativ 13 grade şi se vor menţine în jurul acestei valori până la sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de ploi, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, va fi ridicată.

DOBROGEA

Regimul termic diurn va marca o scădere spre aproximativ 23 de grade pe 2 iunie, pentru ca ulterior să crească din nou, uşor, dar constant, revenind la 25 de grade spre sfârşitul intervalului. Mediile minimelor nocturne se vor situa, în medie, între 14 şi 16 grade în cea mai mare parte a perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată.

MUNTENIA

Vremea se va răci uşor, ajungând spre 23 de grade pe 2 iunie, după care va urma o creştere uşoară de la o zi la alta, care va determina la sfârşitul intervalului de prognoză medii ale temperaturilor diurne de 26 de grade, ce vor caracteriza un regim termic normal pentru prima decadă a lunii iunie. Minimele nocturne se vor situa între 11 şi 14 grade în cea mai mare parte a intervalului. Se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice.

OLTENIA

De la temperaturi diurne de 20 de grade pe 1 iunie, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind normală termic în ultimele zile, când maximele diurne vor atinge 25 de grade şi minimele nocturne vor fi de 14 grade. Ploile se vor semnala frecvent şi vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice.

LA MUNTE

Până la 4 iunie, vremea se va răci uşor, în medie spre 12 grade ziua şi 4-5 grade noaptea. Apoi, un nou proces de uşoară încălzire va determina spre sfârşitul intervalului valori termice cu aproximativ 4 grade mai ridicate, vremea devenind normală termic pentru început de iunie. Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după-amiezelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-in-urmatoarea-saptamana-10916316
10916316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.