Meta, proprietarul Facebook, înregistrează cea mai mare pierdere bursieră din istorie

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 februarie 2022 380 afişări

Proprietarul Facebook, Meta Platforms, şi-a văzut joi valoarea bursieră prăbuşindu-se cu peste 230 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o pierdere zilnică record pentru o companie americană, scrie BBC.

Meta, proprietarul Facebook, înregistrează cea mai mare pierdere bursieră din istorie

Acţiunile au scăzut cu 26,4% după ce rezultatele trimestriale au dezamăgit investitorii.

Meta a mai spus că numărul de utilizatori activi zilnici ai Facebook (DAU) a scăzut pentru prima dată în istoria sa de 18 ani.

În urma scăderii preţului acţiunilor companiei, averea netă a directorului general Mark Zuckerberg a scăzut cu 31 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Scăderea averii personale a lui Zuckerberg este echivalentă cu produsul intern brut anual al Estoniei.

Meta a avertizat, de asemenea, asupra încetinirii creşterii veniturilor în faţa concurenţei din partea platformelor rivale, inclusiv TikTok şi YouTube, în timp ce agenţii de publicitate au redus, de asemenea, cheltuielile.

Zuckerberg a declarat că vânzările firmei au fost afectate de faptul că publicul, în special utilizatorii mai tineri, a plecat la rivali.

Firma a prognozat venituri cuprinse între 27 şi 29 de miliarde de dolari pentru primul trimestru al acestui an, sun aşteptările analiştilor.

Deşi compania a făcut investiţii în servicii video pentru a concura cu TikTok, deţinut de gigantul tehnologic chinez ByteDance, face mai puţini bani din aceste oferte decât din fluxurile sale tradiţionale Facebook şi Instagram.

Meta, care deţine a doua cea mai mare platformă de publicitate digitală din lume, după Google, a declarat, de asemenea, că a fost afectată de modificările privind confidenţialitatea în sistemul de operare al Apple. Modificările, care îngreunează pentru mărci targetarea şi măsurarea publicităţii pe Facebook şi Instagram, ar putea avea un impact "de ordinul a 10 miliarde de dolari" pentru acest an, a declarat firma.

Scăderea preţului acţiunilor Meta a afectat şi alte platforme de social media, inclusiv Twitter, Snap şi Pinterest în timpul şedinţei obişnuite de tranzacţionare de joi.

Cu toate acestea, acţiunile Snap au sărit cu aproape 60% în tranzacţiile after-hours, deoarece a raportat primul profit trimestrial din istorie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
acţiuni,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.