Mesajul Papei pentru elita mondială reunită la Davos

Autor: Gabriel Burete Postat la 23 ianuarie 2014 58 afişări

Papa Francisc a transmis un mesaj liderilor politici şi economici reuniţi la Forumul economic de la Davos, prin vocea cardinalului Peter Turkson, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Pace şi Justiţie.

Cardinalul Peter Turkson, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Pace şi Justiţie, a citit mesajul Papei către liderii mondiali, la ceremonia de deschidere a Forumului Economic de la Davos, Elveţia. Suveranul Pontif a spus că averea ar trebui să slujească umanitatea, nu să o conducă şi le-a recomandat celor peste 2500 de participanţi să promoveze prosperitatea şi să se abţină de la a face excese, relatează Huffington Post.

”Vă rog să vă asiguraţi că bogăţia slujeşte umanitatea, nu o conduce”, este mesajul Papei Francisc.

Papa Francisc, cunoscut pentru apropierea faţă cei săraci şi pentru criticile aduse capitalismului, a recunoscut meritele afacerilor de pe urma cărora beneficiază milioane de oameni, deşi acestea au condus la excludere socială. "Creşterea egalităţii necesită mai mult decât o creştere economică, deşi o presupune", spune Papa. "E nevoie de decizii, mecanisme şi procese care să conducă la o mai bună distribuţie a averii şi la integrarea celor săraci, care înseamnă mai mult decât politicile sociale", adaugă el.

În raportul Global Risks 2014, creşterea diferenţelor salariale şi neliniştile sociale sunt printre cele mai importante ameninţări din 2014. Inegalitatea socială s-a accentuat începând cu anii '80, în prezent, cei mai bogaţi 85 de oameni având o avere mai mare decât cei mai săraci 3,5 miliarde, jumătate din populaţia globului.

Noua generaţie, ajunsă la maturitate în acest deceniu, nu beneficiază de locuri de muncă bine plătite, speranţele unei îmbunătăţiri sociale fiind reduse. Această situaţie conduce la nemulţumiri şi valuri de proteste, din Thailanda până în Brazilia.

Forumul Economic Mondial, WEF, este o organizaţie non-profit care îşi propune să îmbunătăţească lumea, cu ajutorul liderilor politici, economici, academici şi din alte domenii. Începând cu 1971, WEF organizează întâlniri anuale, în luna ianuarie, la Davos, în Elveţia, unde elita mondială discută cele mai presante presante probleme ale omenirii. Dacă cei peste 2500 de participanţi de anul acesta vor ţine cont de mesajul Papei, rămâne de văzut. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa benedict,
davos,
mesaj,
bogati,
averi
/actualitate/mesajul-papei-pentru-elita-mondiala-reunita-la-davos-11951936
11951936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.