Merkel vs. Hollande: prudenţă contra expansiune, austeritate contra promisiune. Pe ce drum va merge Europa pentru a ieşi din criză şi recesiune?

Postat la 17 decembrie 2012 17 afişări

Cu popularitatea în scădere accelerată după ce a dezamăgit sindicatele în războiul cu producătorul indian de oţel ArcelorMittal, preşedintele Franţei socialistul François Hollande trâm­biţează victoria Europei în faţa crizei datoriilor, o Europă pe care a promis că o va readuce pe drumul creşterii economice de pe calea austerităţii germane. Însă, din poziţia de cel mai puternic politician european, cancelarul german Angela Merkel taie optimismul din rădăcini şi, punând pe masă imaginea unei zone euro în care recesiunea se adânceşte, iar şomajul depăşeşte record după record, avertizează că actuala criză ar putea dura încă mulţi ani şi calea spre reformă trebuie să continue.

Cine se înşală? În marile lupte de obicei dreptatea este de partea învingătorului, dar în această bătălie şi Franţa şi Germania, cele mai mari economii europene, resimt loviturile crizei. Pentru moment marele pierzător este întreaga Europă, a cărei principală sursă de creştere economică este zona euro. "Povara politică a procesului de transformare se va simţi şi anul viitor, şi poate şi mai departe în viitor. S-au făcut multe, dar avem în continuare vremuri dificile în faţă peste care nu putem trece cu un singur pas. Aşa că nu putem renunţa la entuziasmul de a reforma", a declarat Merkel după summitul european de la sfârşitul săptămânii trecute.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
merkel,
hollande,
expansiune,
promisiune
/actualitate/merkel-vs-hollande-prudenta-contra-expansiune-austeritate-contra-promisiune-pe-ce-drum-va-merge-europa-pentru-a-iesi-din-criza-si-recesiune-10396766
10396766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.