Merkel a afirmat că Guvernul german şi Viktor Orban au "perspective diferite" privind imigranţii

Postat la 05 iulie 2018 62 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că Guvernul său şi omologul ungar Viktor Orban au "perspective diferite" privind reducerea numărului de imigranţi, adăugând că Europa nu se poate "detaşa" pur şi simplu de situaţia refugiaţilor, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Merkel a afirmat că Guvernul german şi Viktor Orban au "perspective diferite" privind imigranţii

Discutând cu reporterii în urma întrevederii cu Viktor Orban, Merkel a declarat că Budapesta "nu se simte deloc responsabilă pentru procesarea aplicaţilor de azil" şi consideră că refugiaţii trebuie să se oprească în ţările aflate la graniţele Uniunii Europene, acolo unde sunt înregistraţi iniţial.

Orban a afirmat că este "nedrept ca oamenii din Germania să acuze Ungaria de lipsă de solidaritate", deoarece controalele efectuate la frontiera de sud a Ungariei uşurează sarcinile Berlinului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.