Mega-amenda Deutsche Bank, o răzbunare a Americii pentru cazul Apple?

Postat la 19 septembrie 2016 158 afişări

Mega-amenda Deutsche Bank, o răzbunare a Americii pentru cazul Apple?

Având în vedere faptul că decizia autori­tăţilor americane de a impune Deutsche Bank o amendă de 14 miliarde de dolari pentru a pune capăt unei anchete privitoare la vânzările acesteia de credite ipotecare în perioada de dinaintea crizei financiare a survenit la numai câteva zile după ce UE a stârnit reacţii dure din partea politicienilor americani impunând companiei Apple plata unor taxe de 13 mi­liarde de euro în Irlanda, în cercurile financiare există suspiciuni că Deutsche ar putea fi victima unei răzbunări a SUA pe Europa, potrivit Financial Times.

Ministerul german de finanţe a refuzat să comenteze în mod direct cu privire la situaţia Deutsche, spunând că negocierile se poartă între cele două părţi. Însă, remarcând faptul că autorităţile americane negociază cu mai multe bănci, oficialii ministerului au declarat: „Gu­vernul german presupune că se va ajunge la un rezultat corect pe baza unui tratament egal“.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.