MedLife a deschis o hyperclinică la Iaşi, după o investiţie de peste un milion de euro

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 14 mai 2014 115 afişări

MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, a inaugurat o hyperclinică în Iaşi, a 11-a unitate de acest fel a reţelei, în urma unei investiţii de 1,1 milioane euro, a anunţat compania, care va achiziţiona şi un laborator de analize în oraş în următoarele două luni.

Noua unitate include 26 cabinete medicale, întinse pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, şi oferă servicii de imagistică, analize de laborator, consultaţii şi investigaţii complete pentru peste 20 de specialităţi medicale. Clinica are aproximativ 100 de angajaţi.

"În următoarele două luni, activitatea noastră în acest oraş se va extinde prin achiziţionarea unui laborator pentru analize medicale. În urma acestor investiţii estimăm că un număr de 250 de pacienţi pe zi vor apela la serviciile MedLife, urmând să deservim aproximativ jumătate din populaţia Iaşului în următorii 3 ani", a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

În prezent, MedLife are în portofoliu aproximativ 2.500 de abonaţi în Iaşi.

Programul de dezvoltare regională, prin care MedLife vizează extinderea în oraşe cu peste 250.000 de locuitori, prevede inaugurarea a patru hyperclinici anul acesta. După Galaţi şi Iaşi, două noi unităţi urmează să fie deschise în Constanţa şi Cluj-Napoca.

Compania activează pe piaţa din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 11 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Galaţi şi Iaşi, 8 laboratoare proprii de analize, 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 30 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 7 farmacii proprii reunite sub brandul PharmaLife Med, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

MedLife a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri totală de 72 milioane de euro şi un profit operaţional de 10 milioane euro. Acţionarii MedLife sunt familia Marcu - 51%, fondului privat SGAM Eastern Europe, deţinut de o subsidiară a grupului Societe Generale - 36,25% şi IFC - 12,75%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEDLIFE,
INVESTIŢIE,
/actualitate/medlife-a-deschis-o-hyperclinica-la-iasi-dupa-o-investitie-de-peste-un-milion-de-euro-12624372
12624372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.