Medicii de familie acuză că sistemul informatic e în colaps total: Doctorii validează noaptea actele

Postat la 11 iunie 2019 39 afişări

Sistemele informatice pe baza cărora ar trebui să se stabilească relaţia dintre medicii de familie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi pacienţi funcţionează cusincope atât de mari încât mai curând se poate spune că nu funcţionează, avertizează reprezentanţii medicilor de familie.

Medicii de familie acuză că sistemul informatic e în colaps total: Doctorii validează noaptea actele

Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) avertizează, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că sistemul informatic pentru medicii de familie este în colaps total.

"Numărul şi complexitatea problemelor fundamentale cu care se confruntă sistemul medical sunt depăşite ca nivel de suportabilitate de chinul zilnic prin care trec mii de medici de familie încercând să îşi facă datoria.Medicii de familie solicită imperativ rezolvarea problemelor informatice şi adaptarea normelor de activitate la ritmul de funcţionare a sistemului. Toate efectele negative ale acestei situaţii se răsfrâng în primul rând asupra pacienţilor prin prelungirea timpului de aşteptare. Disfuncţionalităţile sistemului creează probleme insurmontabile medicului de familie, atât la nivel birocratic cât şi în comunicarea cu pacientul. De exemplu, documentele emise la un cabinet de medicină de familie (bilet de trimitere, reţetă electronică) trebuie validate în termen de max 72 de ore însă au fost situaţii în care pe o perioada de 3 zile sistemul a funcţionat adunat 2-3 ore", se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), remis MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.