MBA sau CFA. Ce trebuie să iei în considerare când alegi între aceste programe de pregătire?

Postat la 25 decembrie 2012 15 afişări

Una dintre cele mai populare întrebări printre cei care se gândesc să urmeze un program de specializare este cei mai bine să urmeze, un MBA sau un CFA ? Ca orice comparaţie, răspunsul este - depinde.

Site-ul wallstreetoasis.com a făcut o comparaţie între cele două programe de specializare şi a identificat câteva caracteristici pentru fiecare dintre ele. Diploma de certificare internaţională a analiştilor financiari Chartered Financial Analyst (CFA) este mai potrivită dacă te gândeşti să urmezi o carieră de succes în administrarea activelor, private banking, analiză a acţiunilor sau în cadrul diviziilor de rating ale instituţiilor financiare. În aceste domenii un MBA pur si simplu nu ar fi la fel de valoros ca o certificare CFA. O certicare CFA ar fi potrivită şi pentru celelalte servicii financiare, care oferă de asemenea o recunoaştere chiar şi în afara domeniului finanţelor mai ales în Asia şi Estul Mijlociu - Africa.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajati,
pregatire,
programe
/actualitate/mba-sau-cfa-ce-trebuie-sa-iei-in-considerare-cand-alegi-intre-aceste-programe-de-pregatire-10411202
10411202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.