Materialul revoluţionar care permite unei aripi de avion să se repare singură

Postat la 12 iunie 2015 240 afişări

Materialul revoluţionar care permite unei aripi de avion să se repare singură

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bristol din Marea Britanie au reuşit să obţină, la finalul unui studiu care s-a întins pe durata a trei ani, un material inovator din care vor putea să construiască o aripă de avion ce va fi capabilă să se repare singură în cazul apariţiei unor fisuri.

Ideea s-a născut dintr-o colaborare între echipa coordonată de profesorul Duncan Wass, specialist în modificarea materialelor din fibră de carbon, şi mai mulţi ingineri din industria aerospaţială, informează huffingtonpost.fr. Împreună, cercetătorii au încercat să găsească o soluţie eficientă pentru a evita apariţia unor fisuri nedetectabile la nivelul aripilor şi fuselajelor aeronavelor.

Citeşte mai multe despre materialul revoluţionar care permite unei aripi de avion să se repare singură

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
material
/actualitate/materialul-revolutionar-care-permite-unei-aripi-de-avion-sa-se-repare-singura-14441614
14441614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.