Măsurile de austeritate au intrat în vigoare în Statele Unite

Postat la 03 martie 2013 13 afişări

Preşedintele american Barack Obama a declanşat cu regret, vineri, tăierile bugetare a căror responsabilitate le-a imputat-o adversarilor săi republicani, după ce a avertizat că acestea vor determina un regres al principalei economii mondiale.

Deşi a calificat drept "stupide" aceste tăieri de 85 de miliarde de dolari în exerciţiul bugetar care va expira la 30 septembrie, Obama a semnat un decret de aplicare a acestora, în timp ce biroul de buget al Casei Albe a ordonat diferitelor agenţii guvernamentale să ia dispoziţiile necesare în faţa acestor măsuri de austeritate.

"Nu sunt un dictator. Sunt un preşedinte", a declarat anterior Obama la Casa Albă, la câteva minute după ce s-a întâlnit cu liderii celor două Camere ale Congresului pentru prima lor reuniune de la începutul acestei noi crize politico-bugetare.

"În absenţa unei decizii din partea preşedintelui (republican) al Camerei Reprezentanţilor John Boehner şi a altora pentru a pune interesele familiilor clasei medii în faţa imperativelor politice, aceste tăieri vor intra în vigoare", a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
austeritate,
SUA,
Obama
/actualitate/masurile-de-austeritate-au-intrat-in-vigoare-in-statele-unite-10627675
10627675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.