Mărturie cutremurătoare a unui medic de la Spitalul de Arşi: Am simţit frica morţii. Se minte foarte mult, ca la Colectiv

Postat la 31 martie 2020 1245 afişări

Mărturie cutremurătoare a unui medic de la Spitalul de Arşi: Am simţit frica morţii. Se minte foarte mult, ca la Colectiv

Medicul Camelia Roiu, de la Spitalul de Arşi din Capitală, care a cerut insistent ca un pacient din Suceava să fie testat pentru COVID-19, este acelaşi doctor care a avut curajul să facă publice imagini cu un pacient ale cărui răni erau pline de viermi. Ea spune că medicii se simt acum abandonaţi.

Medicul anestezist Camelia Roiu, de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, este izolată la domiciliu de opt zile şi povesteşte, pentru MEDIAFAX, că a simţit frica morţii, iar medicii cu care ţine legătura au sentimentul că sunt abandonaţi de autorităţi. Ea povesteşte cum a depistat primul pacient infectat cu noup COVID -19 care a intrat în unitatea sanitară. Primul contact cu pacientul l-a avut în garda de duminică, 22 martie, caz în care dr. Roiu s-a încăpăţânat să facă totul pentru a-şi feri colegii de îmbolnăvire.

„La prânz am aflat despre ce se întâmplă la Suceava, cum directorul medical obligă doctorii infectaţi să lucreze. (...) M-am dus la directorul medical, i-am spus că avem un pacient din Suceava, unde este un focar de infecţie şi că trebuie testat, dânsul nu a fost foarte convins de oportunitatea testării, moment în care a apărut managerul spitalului care a considerat că pacientul trebuie testat şi că trebuie să vorbim la Matei Balş”, povesteşte dr. Roiu.

Deşi traseul a fost anevoios, medicul anestezist nu a renunţat.

„Şeful de secţie mi-a spus că DSP-ul nu vrea să testeze pacientul pentru că nu intră în protocoale, că nu este simptomatic, dar că, un coleg de-al meu, folsoindu-şi relaţiile personale, a vorbit cu doctorii infecţionişti de la Matei Balş şi că ei ne vor ajuta ca să testăm acest pacient”, mai spune medicul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
spital,
decese,
frica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.