Mărturia cutremurătoare a unui pacient infectat cu COVID-19: „Aşa boală perversă nu am crezut că există. Cine nu crede o va vedea pe pielea lui”

Postat la 05 aprilie 2021 283 afişări

Mărturia cutremurătoare a unui pacient infectat cu COVID-19: „Aşa boală perversă nu am crezut că există. Cine nu crede o va vedea pe pielea lui”

România numără astăzi peste 1.450 de pacienţi la Terapie Intensivă din cauza infectiei cu Covid-19. La Institutul Matei Balş pacientii sunt conectaţi la tuburile de oxigen şi aşteaptă pe holuri să se elibereze un pat salvator: pe tărgi, conectati la oxigen, pe scaune sau în picioare, oamenii îşi aşteaptă vindecarea.

În aşteptarea unui pat salvator

Camera de Gardă de la Matei Balş a fost transformată în secţie de aşteptare, la fel ca în Lombardia, acolo unde anul trecut era epicentrul epidemiei de coronavirus. Medicii sunt într-un du-te-vino continuu. Înainte de pandemie, aici erau cabinete de consultaţie. Acum, au fost transformate în saloane. „E greu de găsit un loc liber. Suferinţa este mare. Nu ne-am fi aşteptat vreodată ca locul ăsta, camera de gardă, să arate aşa, cu tuburi de oxigen. E practic o aşteptare pentru viaţă”, spune una dintre asistentele medicale.

Marius, un pacient în vârstă de 66 ani, a ajuns cu o formă severă de COVID-19 la camera de gardă. Acum este dependent de oxigen şi spune că niciodată nu a trăit o durere atât de mare:

Nu credeam că poate exista în secolul XXI o boală să te pună aşa, cu mai multe chestii, nu numai una. Aşa dintr-o dată m-a doborât. Mi-a schimbat un tratament, l-am luat pe al doilea cu antibiotic şi am avut transpiraţii insuportabile. Cine nu crede o va vedea pe pielea lui. Eu m-am protejat şi degeaba”, spune acesta.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asteptare,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.