Marţea neagră pentru miliardarii lumii. Câţi bani au pierdut cei mai bogaţi oameni din lume şi cine este marele câştigător a cărui avere a crescut cu peste 30 de miliarde într-o singură zi

Autor: Andra Stroe Postat la 10 septembrie 2020 118 afişări

Marţea neagră pentru miliardarii lumii. Câţi bani au pierdut cei mai bogaţi oameni din lume şi cine este marele câştigător a cărui avere a crescut cu peste 30 de miliarde într-o singură zi

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi cu 16,3 miliarde de dolari, cel mai mare declin înregistrat într-o singură zi în istoria indicelui Bloomberg Billionaires. Acţiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut cu 21% la bursa din New York, în urma ştirilor despre încheierea unui parteneriat între concurenţii Nikola Corp. şi General Motors Co.

Averile celor mai bogaţi oameni din lume au cunoscut în ultima vreme fluctuaţii mari, în timp ce companiile de retail accelerează cumpărarea şi vânzarea de acţiuni. Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a pierdut marţi 7,9 miliarde de dolari, în timp ce, la pol opus, Zhong Shanshan şi-a sporit averea cu peste 30 de miliarde de dolari, ajungând a treia cea mai bogată persoană din China, după ce acţiunile companiei de apă îmbuteliată pe care a fondat-o, Nongfu Spring Co., au crescut în urma ofertei publice iniţiale. Acţiunile Nongfu Spring Co., ale cărei produse sunt vândute peste tot în China, de la tarabe la hoteluri de lux, au crescut cu 54% în urma listării la bursa din Hong Kong, crescând averea lui Shanshan la 50,9 miliarde de dolari.

Pierderea lui Musk şi câştigul lui Zhong sunt cele mai mari recorduri din istoria indicelui Bloomberg, cu excepţia revizuirilor valorii nete în urma divorţurilor, a redistribuirii unor averi şi a moştenirilor.

Musk, a cărui avere valorează acum 82,3 miliarde de dolari, a rămas în spatele lui Bernard Arnault, pe locul cinci în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
miliarde,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.