Marşul Demnităţii la Kiev: Mii de oameni, inclusiv lideri străini, marchează un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici - VIDEO

Autor: Mihai Draghici Postat la 22 februarie 2015 30 afişări

Numeroşi lideri străini, inclusiv preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele moldovean Nicolae Timofti, şi mii de oameni de rând s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei din Kiev, pentru a marca un an de la înlăturarea fostului regim prorus condus de Viktor Ianukovici.

Marşul Demnităţii a început la ora 13.30, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania şi Slovacia au anunţat participarea la marş. La Kiev se află şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Criza politică din Ucraina s-a amplificat în noiembrie 2013, iar protestele din Piaţa Independenţei - soldate cu peste 100 de morţi - au culminat pe 22 februarie 2014 cu înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia.

Ca urmare a instituirii unei administraţii prooccidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, iar în estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
MARŞ,
/actualitate/marsul-demnitatii-la-kiev-mii-de-oameni-inclusiv-lideri-straini-marcheaza-un-an-de-la-inlaturarea-lui-viktor-ianukovici-video-13869988
13869988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.