Ashton Carter: Statele Unite vor revizui planul de retragere a militarilor din Afganistan

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 februarie 2015 56 afişări

Administraţia Statelor Unite va revizui planul care prevede retragerea militarilor americani din Afganistan până în anul 2016, pentru a ne asigura că situaţia rămâne stabilă, a declarat secretarul american al Apărării, Ashton Carter, la Kabul.

Conform planificării actuale, Statele Unite vor retrage 5.000 din cei 10.000 de militari din Afganistan anul acesta, urmând să reducă treptat prezenţa până la stadiul "normal" al unei misiuni diplomatice, în 2016.

Însă Ashton Carter a explicat că planul va fi revizuit. "Prioritatea este să ne asigurăm că progresele obţinute sunt menţinute", a declarat Carter în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani.

"Preşedintele Barack Obama analizează o serie de opţiuni pentru a consolida strategia de securitate a preşedintelui Ghani, inclusiv posibile modificări în programul de retragere a trupelor americane", a spus Carter, conform CNN.

Ash Carter a sosit, sâmbătă dimineaţă, într-o vizită-surpriză în Afganistan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
AFGANISTAN,
/actualitate/ashton-carter-statele-unite-vor-revizui-planul-de-retragere-a-militarilor-din-afganistan-13867182
13867182
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.