Mark Wahlberg va produce un film despre atentatul comis la maratonul de la Boston

Autor: Florin Badescu Postat la 02 aprilie 2015 133 afişări

Actorul american Mark Wahlberg a anunţat miercuri că va produce un film despre atentatul cu bombă ce a avut loc în timpul maratonului de la Boston din 2013.

Starul hollywoodian ar putea, de asemenea, să joace în acest lungmetraj, care va prezenta şi operaţiunea poliţiei americane de urmărire a suspecţilor implicaţi în acel atentat terorist, informează bbc.com.

Filmul se va intitula "Patriot's Day" şi va avea la bază mărturiile lui Ed Davis, fost comisar al Poliţiei din Boston, al cărui rol ar putea fi interpretat de Mark Wahlberg.

Ed Davis a jucat un rol esenţial în operaţiunea de urmărire a fraţilor Ţarnaev, autorii atentatului de la Boston.

"Nu e nimic mai captivant decât o poveste reală în care apar eroi adevăraţi", a declarat Terry Press, preşedintele CBS Films, compania care va produce lungmetrajul.

"Acest film va prezenta spectatorilor o perspectivă foarte personală asupra evenimentelor petrecute în acele zile, când toată lumea stătea cu privirile aţintite spre oraşul Boston, şi asupra felului în care mai mulţi patrioţi contemporani au administrat această criză", a adăugat el.

Trei persoane, inclusiv un băiat în vârstă de opt ani, au fost ucise atunci când două bombe artizanale au fost detonate în apropiere de linia de sosire a maratonului de la Boston, în aprilie 2013. Alte 264 de persoane au fost rănite. Un ofiţer de poliţie a fost împuşcat mortal în zilele de după atentat.

Unul dintre autorii atentatului, Tamerlan Ţarnaev, a murit în timpul unui schimb de focuri de armă cu poliţia americană. Fratele lui mai tânăr, Djohar, a fost capturat după câteva zile şi este în prezent judecat în cadrul unui proces ce are loc în Statele Unite ale Americii.

Studiourile 20th Century Fox lucrează la un proiect cinematografic similar, intitulat "Boston Strong", inspirat din aceleaşi evenimente, care au alcătuit cel mai sângeros atentat terorist ce a avut loc pe teritoriul Statelor Unite după evenimentele de la 11 septembrie 2001.

Mark Wahlberg a jucat în 2014 în două filme cu mare succes de casă, "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" şi "The Gambler". Starul american va putea fi văzut în acest an pe marile ecrane în "Ted 2", o continuare a comediei din 2012, şi în "Anturaj", un lungmetraj inspirat din serialul TV omonim.

Mark Wahlberg are o biografie ieşită din comun, chiar şi pentru standardele hollywoodiene. După ce a stat în închisoare pentru trafic de droguri şi vătămări corporale, a făcut parte dintr-o "boy's band". A devenit apoi un cântăreţ de rap de succes şi a fost imaginea celebrei mărci de lenjerie intimă Calvin Klein. S-a impus ca actor cu rolul din "Jurnalul unei vedete de film porno/ Boogie Nights", în 1997. Mark Wahlberg a mai putut fi văzut în "Planeta maimuţelor", "Jaf în stil italian", "Lunetistul" şi "Max Payne". Actorul s-a remarcat recent şi în pelicula "The Fighter/ Luptătorul", în care a jucat alături de Christian Bale şi Melissa Leo, cu un rol pentru care a primit cea de-a doua nominalizare la Oscar, în calitate de producător. Wahlberg a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din filmul "Cârtiţa/ The Departed" (2006), regizat de Martin Scorsese.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MARK WAHLBERG,
ATENTAT,
BOSTON
/actualitate/mark-wahlberg-va-produce-un-film-despre-atentatul-comis-la-maratonul-de-la-boston-14103942
14103942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.