Marinel Burduja a fost numit în consiliul de administraţie al Leumi Bank

Autor: Ovidiu Tempea Postat la 17 aprilie 2013 45 afişări

Fostul prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank Marinel Burduja (foto), care a părăsit banca în urmă cu un an şi a început demersurile pentru preluarea sau înfiinţarea unei bănci cu acţionari români, a fost numit luni în consiliul de administraţie al Leumi Bank.

Marinel Burduja a fost numit în consiliul de administraţie al Leumi Bank

Fostul prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank Marinel Burduja (foto), care a părăsit banca în urmă cu un an şi a început demersurile pentru preluarea sau înfiinţarea unei bănci cu acţionari români, a fost numit luni în consiliul de administraţie al Leumi Bank. Atât Burduja, cât şi oficialii Leumi Bank au confirmat informaţia, fără a furniza detalii. Agenţia Mediafax a relatat în luna octombrie a anului trecut că ATE Bank va fi cumpărată parţial de la Piraeus Bank de câţiva investitori români şi capitalizată iniţial până la 60 mil. euro, urmând ca în 2013 să fie atraşi mai mulţi investitori, inclusiv SIF-urile. Tranzacţia a fost negociată de Marinel Burduja. Bank Leumi a obţinut anul trecut un profit net de 13,6 mil. lei, pe fondul unei creşteri a soldului creditelor brute cu circa 7,7%, la 981,3 mil. lei, din care finanţările pentru companii au fost de 716 mil. lei, cu 6,6% mai mult decât în 2011, iar restul a revenit persoanelor fizice. Bank Leumi România are o reţea de 23 de unităţi şi 307 angajaţi.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marinel-burduja-a-fost-numit-in-consiliul-de-administratie-al-leumi-bank-10756316
10756316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.