Marile familii italiene stau pe un munte de cash

Postat la 10 februarie 2016 635 afişări

Marile familii italiene stau pe un munte de cash

Bancherii bat la uşa familiei italiene Benetton, şi pe bună dreptate. Holdingul familiei şi-a sporit lichidităţile cu 1,3 mld. euro în urma vânzării unei participaţii majoritare în retailerul World Duty Free către Dufry în martie, scrie Bloomberg. Până acum, preşedintele holdingului Gilberto Benetton a refuzat ofertele variate ale investitorilor pentru că vrea ca firma de investiţii a familiei, de 12 mld. dolari, să se transforme într-un „fond suve­ran“, administrând deţineri minori­tare în diverse industrii.

Familia Benet­ton, care deţine lanţul de articole vestimen­tare cu acelaşi nume, nu este singurul clan de business italian care atrage oferte de investiţii. După ce unele dintre cele mai cunoscute companii familiale italiene au fost vândute către investitori străini în 2015, mai mulţi antreprenori renumiţi au dificultăţi în a alege în ce să-şi investească muntele de cash.

Tranzacţiile având drept ţintă companii italiene au avansat cu 81% anul trecut, la 67 miliarde de dolari. 

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marile-familii-italiene-stau-pe-un-munte-de-cash-15063539
15063539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.