Marile economii emergente vor să propună un candidat comun la preşedinţia Băncii Mondiale

Postat la 27 februarie 2012 19 afişări

Marile economii emergente resping tradiţia ca preşedinţia Băncii Mondiale să revină automat unui american şi vor încerca să propună un candidat propriu pentru funcţia care va fi eliberată la jumătatea anului de Robert Zoellick, aflat la final de mandat.

Miniştrii Finanţelor din statele BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) s-au întâlnit la Mexico City în timpul summit-ului G20 din acest weekend pentru discuţii privnid deschiderea procedurii de desemnare a preşedintelui Băncii Mondiale pentru candidaţi indiferent de naţionalitate. "Candidatura ar trebui să se bazeze pe merite, şi nu pe naţionalitate", a declarat pentru presă ministrul de Finanţe al Braziliei, Guido Montega. Un alt oficial din rândul delegaţiilor BRICS a afirmat că cele cinci state vor discuta susţinerea unui contracandidat propriu, care să concureze cu cel desemnat de Statele Unite.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca mondiala,
presedintie,
candidat,
propuneri
/actualitate/marile-economii-emergente-vor-sa-propuna-un-candidat-comun-la-presedintia-bancii-mondiale-9346850
9346850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.