Marea Britanie va pierde 43,8 miliarde de lire sterline în următorii trei ani din cauza Brexit-ului

Postat la 13 septembrie 2016 247 afişări

Marea Britanie va pierde 43,8 miliarde de lire sterline în următorii trei ani din cauza Brexit-ului

Camera de comerţ britanică şi-a ajustat previziunile de creştere economică din următorii trei ani după ce britanicii au decis ieşirea din Uniunea Europeană, informează Business Insider.

Camera de Comerţ Britanică (BCC) a decis luni să-şi ajusteze previziunile pentru următorii ani. Dacă înainte de brexit, BCC vedea o creştere economică de 2,2% acum a ajuns la 1,8%, pentru 2017 credeau că economia Marii Britanii va creşte cu 2,3%, acum şi-au ajustat procentul la 1%, iar pentru 2018 de la 2,4% la 1,8%. Acest lucru înseamnă că economia Marii Britanii va pierde în jur de 43,8 de miliarde de lire sterline până în 2019 când Regatul Unit va ieşi din UE.

"Incertitudinea sigur va afecta investiţiile în timp ce creşterea inflaţiei şi condiţiile de pe piaţa muncii din Marea Britania sigur vor afecta cheltuielile consumatorilor", este de părere Suren Thiru, şeful diviziei economice a BCC.

E imposibil să previzionezi exact cum va evolua economia unei ţări, însă este clar că reviziile realizate de Camera de Comerţ Britanică arată impactul major pe care-l va avea Brexit-ul asupra economiei Marii Britanii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.