La 16 ani lucra într-o fabrică iar acum este una dintre cele mai bogate femei din lume

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 septembrie 2016 807 afişări

La 16 ani lucra într-o fabrică iar acum este una dintre cele mai bogate femei din lume

Cu o avere estimată la 6,3 miliarde de dolari, Zhou Qunfrei este cea mai bogată femeie din China fiind clasată şi pe locul 18 în rândul miliardarilor chinezi.

Antreprenoarea chineză Zhou Qunfrei, în vârstă de 46 de ani, a înfiinţat şi dezvoltat afacerea Lens Technology, producător de ecrane touch. După listarea companiei la Shenzhen ChiNext în martie 2015, averea ei netă a fost evaluată la 10 miliarde de dolari, fiind astfel cea mai bogată femeie din China.

Ea s-a născut într-o familie săracă, fiind al treilea copil al familiei. Înainte de naşterea sa, tatăl său, fost soldat, a pierdut un ochi şi un deget într-un accident de muncă. Pentru a-şi întreţine familia împletea coşuri şi scaune din bambus şi repara biciclete. În copilărie, Qunfrei, care şi-a piedut mama la vârsta de cinci ani, participa la creşterea animalelor pentru a ajuta familia. Deşi era o elevă apreciată şi singura din familie care a mers la şcoală, la vârsta de 16 ani ea a renunţat la studii pentru a se muta la familia unchiului Spu, în Shenzhen.

În mod deliberat, a ales să lucreze la companii aflate în preajma Shenzhen University, pentru a putea merge la cursuri. A studiat multe materii şi a declarat că regretă că la acea vreme nu a ales să înveţe engleza.

Deşi visa să ajungă creatoare de modă, Zhou Qunfrei s-a angajat într-o fabrică care producea piese pentru ceasuri, iar la 22 de ani, cu cei 3.000 de dolari pe care îi economisise cu dificultate şi-a înfiinţat propria firmă, dorind să realizeze lentile de ceas de calitate bună. Un văr a încurajat-o să ia această decizie, iar primii angajaţi au fost fratele şi sora sa, cumnata şi cumnatul, şi doi veri; sediul firmei era un apartament cu trei camere. Afacerea a crescut pas cu pas iar moentul hotărâtor a fost cel în care a semnat un contract pentru producţia de ecrane pentru telefoane pentru gigantul chinez TCL Corporation, cu activităţi în domeniul producţiei de electronice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.