Manuela Plăpcianu renunţă la şefia Artmark şi alege antreprenoriatul

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 martie 2015 2020 afişări

Manuela Plăpcianu a anunţat luni, 23 martie, că se retrage din funcţia de CEO şi preşedinte Artmark, pentru a se dedica antreprenoriatului social în domeniul educaţiei.

Manuela Plăpcianu renunţă la şefia Artmark şi alege antreprenoriatul

Funcţia de CEO va fi preluată de Alexandru Bâldea, acţionarul majoritar al grupului Artmark. Noul preşedinte al grupului Artmark este, începând din 20 martie, Horia-Roman Patapievici, scriitor, filozof şi manager cultural, fost preşedinte al Institutului Cultural Român (2005-2012), vicepreşedinte (2008-2010) şi preşedinte (2010-2011) al EUNIC (European Union National Institutes for Culture).

Principalul mandat al noului preşedinte este coordonarea internaţionalizării operaţiunilor grupului, incluzând promovarea în spaţiul european a artei contemporane şi a valorilor patrimoniului cultural, precum şi, continuarea demersurilor de profesionalizare şi accesibilizare a pieţei româneşti de artă, informează un comunicat Artmark.

Consiliul de Excelenţă al grupului Artmark, ce supraveghează şi girează politicile platformei cuprinde personalităţi culturale sau publice româneşti ce şi-au asumat misiunea de a se implica în creşterea vizibilităţii culturii româneşti şi a impactului acesteia în modelarea societăţii româneşti, printre care Preşedintele României (1996-2000) prof. univ. dr. Emil Constantinescu, Prinţesa Marina Sturdza, artistul Ioan Sbârciu, Preşedinte al Senatului Universităţii de Artă Cluj, Catrinel Pleşu, ex-director Centrul Naţional al Cărţii, Angela Baillou, directorul reginal Christie’s pentru Europa Centrală şi de Est etc.

Citeste si:

A transformat criza în cel mai bun moment pentru afacerea pe care o conduce - a crescut în timp ce alţii nu puteau opri căderea

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artmark,
conducere,
schimbari,
presedinte
/actualitate/manuela-plapcianu-renunta-la-sefia-artmark-si-alege-antreprenoriatul-14037334
14037334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.