Atanasiu: PNL va vota cu bilele la vedere şi votul va fi filmat, în cazurile Vâlcov, Şova, Nicolescu

Autor: Departamentul Politic Postat la 23 martie 2015 27 afişări

PNL va vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, Darius Vâlcov şi Theodor Nicolescu, parlamentarii liberali hotărând să voteze la vedere, cu arătarea bilelor şi momentul votului să fie filmat, a declarat luni vicepreşedintele PNL Theodor Atanasiu.

"Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori (...) Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (...). Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot", a spus vicepreşedintele PNL la RFI.

De asemenea, Atanasiu s-a pronunţat pentru o "procedură mai facilă de începere a urmăririi penale, respectiv de arestare în cazul celor care sunt în Parlament", pentru aceasta fiind necesar eliminarea "filtrului parlamentar" în cazul miniştrilor senatori sau deputaţi.

Senatul şi Camera Deputaţilor au în lucru, săptămâna aceasta, trei cereri din partea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, pentru deputatul liberal Theodor Nicolescu şi senatorii PSD Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Dacă în cazul lui Dan Şova, Comisia juridică a Senatului a emis, deja, un raport favorabil cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de reţinere şi arestare a senatorului PSD, următorul pas fiind votul în plen, în cazurile lui Nicolescu şi Vâlcov, cererile sunt abia în faza în care au ajuns la Senat ( cazul lui Darius Vâlcov) sau au fost transmise comisiei juridice, pentru începerea studiului, în vederea avizului (cazul lui Theodor Nicolescu).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
VOT,
IMUNITATE
/actualitate/atanasiu-pnl-va-vota-cu-bilele-la-vedere-si-votul-va-fi-filmat-in-cazurile-valcov-sova-nicolescu-14037052
14037052
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.