Maior: SRI a transmis autorităţilor peste 9.000 de informări privind securitatea naţională

Postat la 26 martie 2014 36 afişări

Directorul SRI, George Maior a declarat, miercuri, la finalul bilanţului pe 2013, că starea de securitate naţională a României a fost bună în acest an şi a anunţat că Serviciul a transmis autorităţilor peste 9.000 de informări privind securitatea naţională.

Maior: SRI a transmis autorităţilor peste 9.000 de informări privind securitatea naţională

 "Nu am fost surprinşi de evenimente majore, cu efect negativ, pe ordinea de securitate naţională a României, nu am fost surprinşi de surprize strategice care să afecteze major securitatea naţională a României. Interesele strategice ale statului, în domeniul securităţii naţionale, au fost prezervate şi conservate bine", a spus Maior.

Directorul SRI a anunţat că a transmis în 2013 peste 9.000 de informări autorităţilor abilitate, Preşedinţie, Guvern, autorităţi locale, care au vizat diferite paliere ale securităţii naţionale, de interes pentru stat şi cetăţean.

El a dat ca exemple informări privind corupţia în administraţie şi justiţie, o vulnerabilitate care afectează serios buna activitate a statului şi care va rămâne o constantă în activitatea SRI, precum şi cele referitoare la evaziunea fiscală, un flagel care poate prejudicia bugetul de stat.

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/maior-sri-a-transmis-autoritatilor-peste-9-000-de-informari-privind-securitatea-nationala-12336579
12336579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.