Mai mulţi deputaţi din Comisia pentru diaspora au ieşit să-şi ţină şedinţa în curtea Parlamentului

Autor: Alina Novaceanu Postat la 12 noiembrie 2014 51 afişări

Mai mulţi deputaţi din opoziţie, membri ai Comisiei pentru românii din străinătate, au ieşit, miercuri, în curtea Parlamentului, pentru a-şi ţine şedinţa, după ce ziariştii nu au avut acces în clădire pe motiv că deputaţii aveau programate în această săptămână activităţi în teritoriu.

Printre deputaţii care au ieşit în curtea Palatului Parlamentului, în faţa presei, pentru a susţine declaraţii, s-au aflat Mircea Dolha (PNL), Bogdan Diaconu (neafiliat), Mihai Deaconu (PPDD), Aurelian Mihai (neafiliat), Ovidiu Raeţchi (PNL), Eugen Tomac (PMP).

Deputatul liberal Mircea Dolha a declarat că membrii comisiei i-au invitat pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi pe ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pentru a discuta despre votul în turul II în dispora, însă Teodor Meleşcanu a anunţat că nu poate să participe.

Potrivit lui Dolha, Meleşcanu şi-a arătat disponibilitatea de a veni la comisie la o dată care să fie stabilită de comun acord, arătând şi că a primit din partea conducerii Camerei o informare potrivit căreia lucrările comisiei nu respectă Regulamentul, deputaţii având în aceată săptămână activităţi în circumscripţii.

Mircea Dolha, vicepreşedinte al comisiei, a susţinut că, potrivit Regulamentului, lucrările comisiilor se desfăşoară independent de Biroul Permament şi că ar fi trebuit aprobare din partea Biroului doar dacă cei doi miniştri ar fi fost invitaţi în plen.

Dolha a mai arătat că jurnaliştii au fost invitaţi să participe la lucrările comisiei, însă nu li s-a permis accesul în clădirea Parlamentului, de la secretariatul general comunicându-li-se că presa ar putea intra fără reportofoane şi camere de luat vederi.

Deputaţii au ieşit în curtea Palatului Parlamentului, unde au făcut declaraţii de presă.

Marţi, Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării anunţa, printr-un comunicat, că urma să aibă, miercuri, o întrevedere cu miniştrii Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici pe tema desfăşurării votului în diaspora în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

“Reprezentanţii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării vor avea miercuri, 12 noiembrie, începând cu ora ora 12.00, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor Meleşcanu şi cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, se arăta în comunicatul comisiei, transmis marţi de Direcţia de comunicare a Camerei Deputaţilor.

Într-un comunicat remis ulterior acestui anunţ, conducerea Camerei Deputaţilor aprecia că iniţitiva membrilor Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor de a-i invita pe Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici nu respectă prevederile Regulamentului Camerei.

"Conducerea Camerei Deputaţilor a constatat că membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării i-au invitat pe domnii Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, la o şedinţă, miercuri, 12 noiembrie. Având în vedere că hotărârea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare cu privire la programul de lucru pentru această săptămână se referă doar la activităţi ale deputaţilor în circumscripţiile electorale, iar Biroul permanent nu a fost sesizat cu această solicitare, apreciem că iniţiativa membrilor Comisiei nu respectă prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor", se menţiona în comunicat.

Teodor Meleşcanu a fost numit luni ministru de Externe, după ce Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea MAE.

Săptămâna trecută, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate au avut loc manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEPUTAŢI,
COMISIE,
/actualitate/mai-multi-deputati-din-comisia-pentru-diaspora-au-iesit-sa-si-tina-sedinta-in-curtea-parlamentului-13538925
13538925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.