"Lunetistul american", filmul cu cele mai mari încasări în SUA dintre peliculele lansate în 2014 - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 09 martie 2015 386 afişări

Lungmetrajul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood, a depăşit "Jocurile foamei: Revolta - Partea I" şi a devenit filmul cu cele mai mari încasări în Statele Unite dintre toate peliculele lansate în 2014, informează bbc.com.

Regizat de Clint Eastwood şi avându-l în rolul principal pe actorul Bradley Cooper, care interpretează rolul lunetistului Chris Kyle din marina americană, acest film a generat încasări de 337,2 milioane de dolari după lansarea sa oficială din luna decembrie.

Cel mai recent film din franciza "Jocurile foamei" obţinuse încasări de 336,8 milioane de dolari.

Cu o acţiune plasată în timpul războiului din Irak, "American Sniper" este filmul lui Clint Eastwood cu cel mai mare succes de casă până acum.

Pelicula a avut o lansare într-un număr limitat de cinematografe americane pe 25 decembrie, pentru a deveni eligibil la Oscarurile din acest an. Lansarea pe scară naţională a filmului a avut loc în ianuarie.

Potrivit revistei Variety, este pentru prima dată după "Salvaţi soldatul Ryan" din 1998 când un film dramatic "realist" reuşeşte să se impună în box office-ul anual din Statele Unite.

"American Sniper" a fost nominalizat la şase premii Oscar, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun actor în rol principal" (Bradley Cooper), însă a câştigat un singur trofeu, la categoria "cel mai bun montaj de sunet".

În ciuda popularităţii de care se bucură în rândul spectatorilor americani, acest film a generat şi critici, pentru felul în care a descris războiul din Irak şi pe lunetistul Chris Kyle, coautor al cărţilor pe baza cărora a fost realizat acest lungmetraj.

La nivel global, "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a rămas filmul din 2014 cu cele mai mari încasări pe plan mondial, cu 1,1 miliarde de dolari. "American Sniper" a obţinut 163 milioane de dolari pe pieţele internaţionale, iar box office-ul său mondial este de 500,2 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LUNETISTUL AMERICAN,
ÎNCASĂRI,
SUA
/actualitate/lunetistul-american-filmul-cu-cele-mai-mari-incasari-in-sua-dintre-peliculele-lansate-in-2014-video-13957569
13957569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.