Ludwik Sobolewski, diretorul general al BVB, despre Brexit : "Implicaţiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare în atitudinea investitorilor şi a instituţiilor financiare"

Postat la 24 iunie 2016 117 afişări

Ludwik Sobolewski, diretorul general al BVB, despre Brexit : "Implicaţiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare în atitudinea investitorilor şi a instituţiilor financiare"

"În primul rând, confirmă cât de adevărată este zicala că singurul lucru sigur în viaţă este schimbarea.

În al doilea rând, în ceea ce priveşte lumea investiţiilor, implicaţiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare în atitudinea investitorilor şi a instituţiilor financiare. Raţionamentele, punctele de vedere şi opiniile pot fi formate mai mult în modul "de la caz la caz" şi nu pe un set restrâns de indicatori globali, aceasta din urmă fiind tipică pentru capitalismul global. Acest lucru ar fi o schimbare bună pentru ţări precum România.

În al treilea rând, rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat, pentru că City-ul nu va fi supus constrângerilor birocratice ale UE şi direcţiei copleşitoare către supra-reglementare.

Pe scurt, impactul Brexit este, în opinia mea, foarte divers şi nu întotdeauna negativ. Oricum, aceste zile în pieţele bursiere sunt bune pentru cei care cumpără.", a spus Ludwik Sobolewski

Citiţi ai povestea şefului Bursei de Valori Bucureşti

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ludwik-sobolewski-diretorul-general-bvb-brexit-implicatiile-negative-inevitabile-punct-vedere-politice-ue-pot-produce-schimbare-atitudinea-investitorilor-institutiilor-financiare-15506987
15506987
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Roşia Montană, o pierdere de aur! O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.