Lucrările la microhidrocentralele din Făgăraş, suspendate. Deşi legale, proiectele nu pot fi oprite

Postat la 02 noiembrie 2011 18 afişări

Lucrările la microhidrocentralele din Făgăraş, despre care presa a relatat că s-ar construi cu încălcarea regulilor de mediu, vor fi sistate pentru două-trei săptămâni, a anunţat miercuri ministrul Mediului, deşi, potrivit beneficiarilor, avizele şi autorizaţiile pentru ele sunt perfect legale.

"Am decis sistarea lucrărilor de pe zona Transfăgărăşanului pentru două-trei săptămâni, pentru a putea analiza în detaliu documentaţia şi respectarea ei în teren", a spus ministrul Laszlo Borbely, care a participat la o masă rotundă alături de autorităţile de reglementare în domeniu şi de investitorii care desfăşoară proiecte pentru microhidrocentrale pe râurile de munte din zona Făgăraş.

Ministrul a spus că decizia a fost acceptată de investitori, care "au părut interesaţi de protejarea mediului". În plus, Borbely a propus "un moratoriu de trei-patru luni" în care să fie analizată şi eventual modificată legislaţia referitoare la acest gen de investiţii. "Voi veni cu o ordonanţă de urgenţă, un fel de moratoriu pentru trei-patru luni de zile, în care să analizăm şi să rezolvăm problemele legislative", a spus Borbely.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
microhidrocentralele,
Făgăraş,
proiecte
/actualitate/lucrarile-la-microhidrocentralele-din-fagaras-suspendate-desi-legale-proiectele-nu-pot-fi-oprite-8929110
8929110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.