Lucrări estimate la peste 110 milioane euro pentru modernizarea unui drum între Maramureş şi Suceava

Autor: Ioan Dornescu Postat la 19 decembrie 2014 46 afişări

CNADNR vrea să modernizeze un tronson de circa 90 kilometri al DN 18, între Moisei (Maramureş) şi Iacobeni (Suceava), contractul de până la 113 milioane euro, cu TVA, vizând remedierea lucrărilor realizate de foştii constructori şi finalizarea celor rămase.

Contractul este împărţit în patru loturi, respectiv Moisei - Borşa (24,6 kilometri), Borsa - Şesuri (24,6 kilometri), Şesuri - Cârlibaba (18,5 kilometri) şi Cârlibaba - Iacobeni (20,6 kilometri), cu o valoare totală estimată la 355,5 milioane lei, fără TVA. CNADNR are posibilitatea achiziţiei ulterioare a unor lucrări similare de 52,5 milioane lei, astfel încât valoarea totală a proiectului poate ajunge la 408,1 milioane lei, fără TVA.

Termenul pentru finalizarea acordului, finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Guvern, va fi de patru ani de la data atribuirii.

Lucrările vor fi adjudecate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar constructorii interesaţi pot depune ofertele până la 17 februarie.

DN 18 a intrat într-un program de modernizare cu finanţarea asigurată prin BEI în anul 2011, iar pe tronsonul Moisei - Iacobeni, de 89 de kilometri, lucrările au fost atribuite companiei Shapir Structures, din Israel, şi aveau ca termen de finalizare data de 31 august 2013.

Contractul cu Shapir, în valoare de 81 de milioane euro, a fost însă reziliat în mai 2014, pentru că nu s-au executat lucrările, iar fostul ministru al Transporturilor Dan Şova anunţa că până la stabilirea altei firme care să lucreze la acest proiect de modernizare drumul va fi reparat cu mijloace proprii ale CNANDR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
REABILITARE,
DRUM,
/actualitate/lucrari-estimate-la-peste-110-milioane-euro-pentru-modernizarea-unui-drum-intre-maramures-si-suceava-13730304
13730304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.